2019. máj 21.

Üzenet szülőknek

írta: Veronboa
Üzenet szülőknek

Meddig nem adod fel?

 

Curry Blake, pásztor és tanító, akinek a munkásságának magyarításában magam is önkéntesként segédkezem, első lányát elvesztette egy csúnya veleszületett betegség következtében. Minden létező gyógyító szolgálatot felkeresett, felhívott. Senki nem volt elérhető. Így, még fiatal apukaként, elvesztette a kislányát. Tudta, hogy Isten gyógyít, de nem tudta, hogyan „vehetné rá” erre. Aztán, amikor Valentin napon eltemette a kislányt, fogadalmat tett az Úrnak, hogy ha megtanítja őt a gyógyulás mikéntjére, akkor ő pedig meg fogja azt tanítani mindenki mással, hogy más embereknek ne kelljen a gyermekük sírja mellett állniuk.

 

Mivel ellenségünk, az ördög nem alszik, Curry testvér második lánya is meghalt.

De ebben az esetben nem az ördög tervei szerint alakultak a dolgok. Curry testvérnek már volt némi rálátása arra, milyen hatalommal kell annak a személynek szólni, akiben maga az Úr van, és az Ő szelleme.

Kiesett a lánya a második vagy harmadik emeletről, arccal a betonra, csúnyán összetörte magát, és – meghalt.

Curry testvér nem gondolkodott. Azonnal elkezdett parancsolni a halál szellemének, hogy feltámassza a lányát. Gondolj bele a helyzetbe – egy csupa vér törött, halott gyermek a kezedben, a családtagok jajveszékelve rohangálnak körülötted (esetünkben talán a családtagoknak már volt elég hite a halottak feltámasztásához, de akkor is), és te nem adod fel. „Most nem, ördög. Nem most.”

 

Vesztettél.

 

Jézus pedig győzött.

Ugyanaz a szellem van bennünk, mint ami feltámasztotta Jézust a halálból.

Akkor mire várunk?

Curry 45 percig támadta a halál szellemét azzal az Igével, ami eszébe jutott: „Jézus nevében nem halsz meg, hanem élni fogsz”.

45 perc múlva a lány magához tért, és további kezelésekre bevitték a kórházba (ezt légyszi ne vitassuk, miért, nyilván, akkor és ott ez volt helyes, hogy megvizsgálják, hogy „tényleg él-e”, valószínűleg a mentő már útban volt – a 80-as évek végén járunk, nem volt internet, és valószínűleg a rokonok kihívták a mentőt.).

 

A következő a kérdésem.

Van egy gyermeked. Veleszületett betegséggel diagnosztizálták. Mittudomén, vagy gyógyíthatatlannal. Például autista. Vagy Hurler-szindrómás. Vagy Down-szindrómás. Ami, ugye, a kromoszómákban lévő katyvasz eredménye. Ami, remélem te is tudod, hogy nem Istentől van, mert Ő világosság, és Benne nincsen sötétség, és a változásnak árnyéka – elvileg, ezeket az Igéket fejből kell tudni.

 

Jézus minden betegséget elhordozott, ugye?

Ugye nem gondolod, hogy „Isten szuverén, és megmondta, hogy ő az Élet, de néha másképp dönt, nekem nincs jogom eldönteni, hogy most akkor ez Tőle van-e, vagy nem” – én ilyen Istent nem akarok szolgálni. És ilyen gyülekezetbe nem akarok járni (hacsak nem bizonyságot tenni, szemeket felnyitni, csodákat tenni, tanítani.)

Nincs jogod? Miért, mihez van jogod? Meghunyászkodva elviselni az ördög ostorcsapásait, amikor Jézus ezért szenvedett, hogy ne kelljen neked ezt elszenvedni, mert maga szenvedte el ezeket az ostorcsapásokat?! Mert azt tanították neked, hogy Isten szuverén? Mármint, hogy „néha másképp döntök, illetve gyakran nevelek rosszal, hozok rád betegséget és ezt-azt, hogy megneveljelek” módon szuverén Isten?

 

Olvastad te a Bibliádat rendesen?

 

Ez mind ellentmond neki!!!! Neki!

Hogy csúfolhatjuk meg Jézust, aki helyettünk BETEGSÉGEINKET HORDOZTA (Ézsaiás 53) és akinek SEBEI ÁRÁN GYÓGYULTATOK MEG (1 Pt 2:24) azzal, hogy kijelentitek: nem minden betegséget hordozott el, és nem mindenki és minden gyógyult meg, csak némelyeknek jut ilyen kegy? Nem olvastad, hogy ISTEN NEM SZEMÉLYVÁLOGATÓ?

Hagyj már fel azzal, hogy gyülekezeti tévhiteket hiszel, mert ezek kioltják Isten igazságát, és erejét!

 

Van ez a gyermeked, akit az orvosok, az ördög, szépen „leírtak”.

Namber wan: elhiszed? Ezt hiszed? Mit hiszel?

Namber tú: meddig vagy hajlandó imádkozni érte, amíg a halál (betegség) szelleme elhagyja? 45 percig? 5 percig? Mikor adod fel? Miért adod fel? Curry feladta? Tudsz addig küzdeni, mint ameddig Curry? (Vagy akár David Hogan – a „halottfeltámasztó”?)

 

És Jézus – Jézus feladta?

 

Miért ölelkeznél egy mocskos, de cukinak tűnő, nyájas, de belül sáros diagnózissal, ami megkeseríti a gyermeked életét? Miért fogadnád el, elment az eszed? Miért hiszel el olyan hazugságokat, hogy Isten küldte a fogyatékos gyermekeket, hogy minket szeretetre tanítson?

 

Tudod kit küldött Isten?

 

A saját fiát, hogy minket szeretetre tanítson, és az Ige szerint ez az áldozat ELEGENDŐ volt! Kész, komplett! Fullos! Kimaxolva!

 

Itt áll a kapuban a Szabadítás. Ki lett fizetve a csomag. Bármelyik percben csengethet a postás, mert kifizették már helyetted. Valaki más. 2000 éve. Átveszed?

 

ÁTVESZED VAGY VIGYE VISSZA A FUTÁR A CSOMAGOT?

 

Abban nagyon kényelmes hinni, hogy szerető mennyei Apánk szeretetből betegséget küld, hogy megneveljen, én azonban, bár apa nem, csak anya vagyok, ilyet nem küldenék a gyerekemre szeretetből (ez már a Besenyő Pista-féle „Nómális?” felkiáltást visszhangozza).

 

Abban nagyon kényelmes hinni, hogy például az értelmi vagy testi fogyatékosság Isten akarata, és kényelmes nem felkutatni a félremagyarázott igerészeket Pál tövisétől kezdve Timóteus gyomráig, illetve addig, hogy böjtöléssel ki lehet-e erőszakolni az Atyából a gyógyulást, mint valami feszítővassal a kincset a kiásott ládából a tengerparton. Légy szemfüles, és nézz utána ezeknek, de ne kérdezz róla olyanokat, akiket már régóta ismersz, mert lehet, hogy emberi bölcselkedéssel válaszolnak. Keress, és Isten elvezet a teljes Igazságra, ami az Igéjében van. Lehet, hogy Curry Blake, vagy Wommack, vagy Hagin lesz a tanítód, majd meglátod, vagy egy tiszta szívű magyar tanító, vagy egy mezei hívő, aki teljesíti azt a parancsot, miszerint tanítványoznunk kell minden népet. Az Igazságra, mert másra nem érdemes.

 

Szóval, ha feltételezzük, hogy hiszed, hogy a gyógyulás, az üdvösséggel együtt, kifizetésre került Jézus feltámadásával, akkor mire vársz?

 

Ne mások tapasztalatai alapján ítélj. Ne a mások még meg nem gyógyult gyerekét nézd! „De hát ő pásztor, és még mindig beteg a gyereke! De hát ő már 5 éve imádkozik!  - Miért ne nézd őket? Miért? Mert ilyet az Ige nem ír. Az Ige szerint nézzünk fel Jézusra. Az Ige szerint elvégeztetett. És nem tudhatod, kinek mije hol áll. Elméje mennyire újult meg? Mennyire született újjá? Mennyire hisz? Mit hozott magával, amit nem tud elhagyni?

 

Nem az emberekre, emberi bölcsességre, érzésekre, ki tudja mivel küszködő testvérekre, akiknél még csak szellemben vagy hitben jött el a gyógyulás. Nem rájuk nézünk. Hanem Jézsra.

 

Én sok embert ismerek, akiknél már fizikailag is eljött, jön, folyamatban van a gyógyulás manifesztálódása veleszületett betegséggel diagnosztizált gyermekeiknél. Magam is közülük való lettem, mert nem akartam kételkedő, lehúzó bandához tartozni. Azok közé tartozommár, akiknél MÁR LÁTSZIK az elvégzett munka. Akiknek a gyereke már CSODABABA, mert a szülők hisznek.

 

Nincs más út, csak a győzelem. Ha keseregni akarsz, akkor most olvass inkább valami regényt, nézd a Trónok Harcát, vagy görgesd a fészbukot, vagy, ami ezeknél jóval rosszabb – mondd ki a bajodat és panaszkodj! – ezt még leírni is szörnyű. Igazából PONTOSAN EZEKET NE TEDD.

 

Kezdd el dicsérni az Urat azért, amit tett érted, és érte. Kezdd el a csodáját megköszönni. A hit a reménylett dolgokban való BIZONYOSSÁG. Önbizalommal teli, meggyőződésszerű, kétséget nem ismerő és tűrő dolog. Nekem ilyenem van, de nem egyből pukkantam ki ilyenre. Kifejlődött. Sok-sok igemegvallás, pofára esés, testvérek általi megfeddés, helyreigazítás, tanítványozás, igeolvasás eredménye. Az elmém megújulás alatt van, és új teremtés vagyok!!!!

 

Meddig mész el? 45 percig?

Nézz a gyerekedre.

Jézus szerint megérdemli, hogy megszabadítsd (Jézus nevében, helyében, általa, Benne, mert hatalmat adott NEKED arra, hogy az ellenség MINDEN erején taposs).

 

Ne add fel, 45 perc után sem.

Ne add fel!

 

Mennyire szereted a gyermekedet?

 

Ugye?

Akkor nem fogod feladni. Küzdj tovább. Jézus már megtette, neked pedig meg kell újulnod ahhoz, hogy átvedd a csomagot, mert a futár már úton van.

Tedd Őt Úrrá minden felett. És akkor jön el az Ő Országa. Rajtad keresztül. És akkor meglesz az Ő akarata. Rajtad keresztül.

 

meme5.jpg

Szólj hozzá